<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=windows-1252"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <div class="moz-cite-prefix">Karl, <br>
      I think that the semiotic system of references or the 'world' in
      which an organism is embedded is indeed a condition of possibility
      for the in- or de-formational value for the organism (forms are
      transmitted 'as' messages). What is poison or what healthy for an
      organism depends on this context, they are second-order
      categories. In the case of us, humans, this context is not 'just'
      biological but also cultural, so that the 'information density' of
      food depends also on this culturally changing context. We eat also
      with our 'minds,' i.e. with our pre-conceptions of what is 'good'
      or 'bad' for us, in a given society, today: in a globalized and
      digitalized informational world. <br>
      I recommend you the books by Andoni Luis Aduriz, two star chef of
      the restaurant Mugaritz in the Pais Vasco<br>
      <a
        href="https://www.mugaritz.com/es/andoni-luis-aduriz/libros/c-2-22/"><a class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.mugaritz.com/es/andoni-luis-aduriz/libros/c-2-22/">https://www.mugaritz.com/es/andoni-luis-aduriz/libros/c-2-22/</a></a><br>
      particularly the one written together with Daniel Innerarity:
      Cocinar, comer, convivir, Barcelona 2012 (other books also in
      English)<br>
      I/we had the privilege to meet Andoni personally last week and
      taste the magnificent food he and his team produces.<br>
      best<br>
      Rafael<br>
    </div>
    <blockquote
cite="mid:CA+nf4CWps+F0JtpMzvooSBN+krx6VBbF_P=Nrn743NezODz0+Q@mail.gmail.com"
      type="cite">
      <p dir="ltr">Just a small detail on the information density of
        food (air, water, sensory input, etc.) in medicine:</p>
      <p dir="ltr">The DNA has a high informational value for the
        organism. Can it be said that poison has also an informational
        value?</p>
      <p dir="ltr">Can the de-constructive effect of a substance
        quantified based on the same semiotic system of references as
        the constructive effect of a substance can be referred to in
        that same system of references?<br>
      </p>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">_______________________________________________
Fis mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Fis@listas.unizar.es">Fis@listas.unizar.es</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://listas.unizar.es/cgi-bin/mailman/listinfo/fis">http://listas.unizar.es/cgi-bin/mailman/listinfo/fis</a>
</pre>
    </blockquote>
    <br>
    <p><br>
    </p>
    <pre class="moz-signature" cols="72">-- 
Prof.em. Dr. Rafael Capurro 
Hochschule der Medien (HdM), Stuttgart, Germany
Capurro Fiek Foundation for Information Ethics (<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.capurro-fiek-foundation.org">http://www.capurro-fiek-foundation.org</a>)
Distinguished Researcher at the African Centre of Excellence for Information Ethics (ACEIE), Department of Information Science, University of Pretoria, South Africa.
Chair, International Center for Information Ethics (ICIE) (<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://icie.zkm.de">http://icie.zkm.de</a>)
Editor in Chief, International Review of Information Ethics (IRIE) (<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.i-r-i-e.net">http://www.i-r-i-e.net</a>)
Postal Address: Redtenbacherstr. 9, 76133 Karlsruhe, Germany
E-Mail: <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:rafael@capurro.de">rafael@capurro.de</a>
Voice: + 49 - 721 - 98 22 9 - 22 (Fax: -21)
Homepage: <a class="moz-txt-link-abbreviated" href="http://www.capurro.de">www.capurro.de</a>
</pre>
  </body>
</html>